Vi holder ferielukket i ugerne 31 + 32 | Gældende fra den 29. Juli 2024

Olieskift

Det gør vi ved olieskift

Ved olieskift skifter vi både olien og bilens oliefilter. Derudover nulstiller vi olielevetiden til 100 %, så den passer med den nye olie. Du kan booke tid på værkstedet her.

Men hvorfor skriver din bil olieskift?

Din bil skriver olieskift, fordi bilens motorcomputer udregner en levetid på olien. Levetiden er afhængig af bilens kørselsmønster, og det er altså ikke fordi, der mangler olie på bilen, at den melder tid til olieskift. Motorcomputeren tæller ned fra 100% olielevetid, som svarer til helt ny olie, og ned til, hvornår olien skal skiftes. Det er typisk, når olielevetiden er under 5 %, at bilen fortæller dig, at det er tid til olieskift.

Du kan se det ved, at olielampen i bilens display lyser. Symbolet minder om en lille kande, hvor det drypper lidt fra tuden. Er du i tvivl, om det er olielampen, der lyser, bør du kigge i bilens instruktionsbog.

Vigtigt – der er to forskellige olielamper

Det skal du gøre

Når din bil skriver, at det er tid til olieskift, skal du bestille tid på værkstedet, men du kan faktisk selv tjekke, om olieniveauet er som det skal være. Sørg for at bilen holder plant, og find oliepinden. Den er gerne markeret med gul eller orange. Træk den op, og tør den af i et stykke køkkenrulle. Sæt oliepinden ned, og træk den op igen. Kig om olieniveauet er mellem minimum og maksimum, som er indikeret ved to streger, huller eller fortykninger.

Er olieniveauet meget tæt på maksimum, skal du ikke fylde olie på bilen. Du kan blot køre videre indtil, det er tid til dit olieskift. Du bør kun fylde ekstra olie på, hvis niveauet er lavt. Det er altså vigtigt, at du IKKE fylder olie på, hvis niveauet er normalt.

Har du spørgsmål? - Lad os kontakte dig

Åbningstider værksted Grenaa

Mandag:   7:30 – 15:30
Tirsdag:     7:30 – 15:30
Onsdag:    7:30 – 15:30
Torsdag:    7:30 – 15:30
Fredag:      7:30 – 15:00
Weekenden: Lukket