Hvorfor skriver min bil olieskift nu?

Book tid på værksted

Forklaring

Din bil skriver olieskift, fordi bilens motorcomputer udregner en levetid på olien. Levetiden er afhængig af bilens kørselsmønster, og det er altså ikke fordi, der mangler olie på bilen, at den melder tid til olieskift. Motorcomputeren tæller ned fra 100% olielevetid, som svarer til helt ny olie, og ned til, hvornår olien skal skiftes. Det er typisk, når olielevetiden er under 5 %, at bilen fortæller dig, at det er tid til olieskift.

Du kan se det ved, at olielampen i bilens display lyser. Symbolet minder om en lille kande, hvor det drypper lidt fra tuden. Er du i tvivl, om det er olielampen, der lyser, bør du kigge i bilens instruktionsbog.

 Vigtigt – der er to forskellige olielamper

  1. Den ene olielampe er en rød oliekande/lampe, som lyser, når bilen mangler olie eller har lavt olietryk. Denne lampe er en advarselslampe og betyder STOP: Du må ikke køre videre. Denne lampe vises typisk i instrumentgruppen sammen med de andre advarselslamper som eksempelvis symbolerne for ikke fastspændt passager eller glat føre - som du nok kender.
  2. Den anden olielampe, som kan lyse, findes i bilens infodisplay – altså IKKE sammen med advarselslamperne. Denne lampe informerer dig om, at olielevetiden er under de 5 %, og at det er tid til at skifte olie. I mange biler vises lampen i infodisplayet sammen med en besked om “service” eller “skift olie snarest”, i andre modeller får du blot vist tekstbeskeden og intet symbol, og i nogle modeller er olielampen og teksten i infodisplayet faktisk rødt eller gult – hvilket kan være årsag til misforståelser. Der er stadig blot tale om en infobesked. Du må altså gerne køre videre i bilen, når der er tale om en lysende olielampe/besked i bilens infodisplay, men den skal forbi et værksted snarest for at få skiftet olie. Meddelelser i bilens infodisplay er altså adskilt fra advarselslamperne.

Det skal du gøre

Når din bil skriver, at det er tid til olieskift, skal du bestille tid på værkstedet, men du kan faktisk selv tjekke, om olieniveauet er som det skal være. Sørg for at bilen holder plant, og find oliepinden. Den er gerne markeret med gul eller orange. Træk den op, og tør den af i et stykke køkkenrulle. Sæt oliepinden ned, og træk den op igen. Kig om olieniveauet er mellem minimum og maksimum, som er indikeret ved to streger, huller eller fortykninger.

Er olieniveauet meget tæt på maksimum, skal du ikke fylde olie på bilen. Du kan blot køre videre indtil, det er tid til dit olieskift. Du bør kun fylde ekstra olie på, hvis niveauet er lavt. Det er altså vigtigt, at du IKKE fylder olie på, hvis niveauet er normalt.

 

Det gør vi ved olieskift

Ved olieskift skifter vi både olien og bilens oliefilter. Derudover nulstiller vi olielevetiden til 100 %, så den passer med den nye olie. Du kan booke tid på værkstedet her.

medarbejder laver olieskift